Blinit
Vastapaistetut, rapeat blinit kuuluvat kevättalven herkkuihin. Tarjoa blinit perinteisesti mädin kanssa. Katso näppärä vinkki blinien uunissa paistamiseen.
Ainekset
4 annosta
2 ½ dl kevyt- tai täysmaitoa
10ghiivaa
1 dl kermaviiliä tai piimää
2 dl tattarijauhoja
½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
¼ tl suolaa
Paistamiseen
n. 100 g voita
Lisäksi
1 prk(100 g) mätiä
1 (n. 100 g) punasipuli
1 tlk (150 g) Crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
tai smetanaa
mustapippuria
Valmistus
yli 60 min
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää kermaviili ja jauhot. Jätä taikina happanemaan huoneenlämpöön vähintään 2 tunniksi tai jääkaappiin yön ajaksi.
- Erottele keltuainen ja valkuainen. Sekoita keltuainen ja suola taikinaan. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja nostele vaahto taikinan joukkoon.
- Sulata voi kattilassa. Käytä blinien paistamiseen vain voin kirkas osa, ns. kirkastettu voi. Paista blinit mielellään valurautaisella blini- tai lettupannulla miedohkolla lämmöllä. Käännä blinejä useamman kerran, jotta saat rapean pinnan. Lisää kääntämisen jälkeen pinnalle hieman voisulaa
- Siirrä paistetut blinit pellille ja pidä ne lämpiminä 100-asteisessa uunissa. Tarjoa blinit kuumina sulatetun mädin, hienonnetun sipulin ja ranskankerman kanssa. Rouhi päälle pippuria.
Lähde. https://www.k-ruoka.fi/reseptit |