Appelsiini-suklaaraakakakku
Ihana appelsiini-suklaaraakakakku syntyy kätevästi valmiin leivontapakkauksen avulla. Raakakakun leipominen ei voisi olla helpompaa.
Ainekset
8 annosta
1 pkt. (570 g) Leader Barebake raakakakku suklaaunelma (raakakakun valmistuspakkaus)
1 dl vettä
½ dl appelsiinin mehua
1 tl appelsiininkuorta raastettuna
Koristeeksi
kumkvatteja
Valmistus
yli 60 min
- Raakakakkupakkaus sisältää seuraavat tuotteet: 5 kpl BareBar taateli-cashewpatukka (à 40 g), kookosöljypullo 13 g, kuivattu taateli 100 g, cashewpähkinä 100 g, tumma raakasuklaa 100 g, täytejauheseos 57 g.
- Laita taatelit ja pähkinät likoamaan noin 3-4 tunniksi. Huuhtele ja valuta taatelit sekä pähkinät huolellisesti.
- Sulata kookosöljy juoksevaan olomuotoon upottamalla öljypullo hetkeksi lämpimään veteen. Hienonna sillä aikaa taateli-cashewpatukat tehosekoittimessa tasaiseksi muruksi. Sekoita kookosöljy murujen joukkoon.
- Aseta leivinpaperi pienen (Ø 15 cm) irtopohjavuoan pohjalle. Levitä muruseos vuokaan ja nosta vuoka jääkaappiin.
- Leikkaa raakasuklaalevy rouheeksi veitsellä ja sulata suklaa lämpimässä vesihauteessa.
- Pese appelsiini. Raasta 1 tl appelsiinin kuorta ja kuori kuorimaveitsellä ohuita suikaleita kakun koristelua varten. Purista appelsiinin mehu.
- Hienonna valutetut taatelit ja pähkinät monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vesi, appelsiinin mehu ja kuoriraaste. Lisää joukkoon myös sulatettu raakasuklaa sekä täytejauheseos. Sekoita tasaiseksi suklaamousseksi.
- Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle kakkuvuokaan. Siirrä vuoka jääkaappiin yön yli.
- Koristele kakku appelsiininkuorisuikaleilla ja kumkvateilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit myös pakastaa kakun, mutta muista nostaa kakku ajoissa sulamaan (noin 2 tuntia ennen tarjoamista).
Lähde: Pirkka reseptit
|