Silakkatempura ja chili-piparjuurimajoneesi
Resepti: Harri Syrjänen
Ainekset
4 annosta
500 g silakkafileitä
suolaa ja valkopippuria
50 g pankojauhoja
Chili-piparjuurimajoneesi
2 dl majoneesia
1 tl sriracha-chilikastiketta
½ tuore chili hienonnettuna
½ tl chilijauhetta
1 rkl piparjuurta raastettuna
1 rkl korianteria hienonnettuna
Tempurataikina
50 g vehnäjauhoja
50 g maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
½ dl kivennäisvettä
ripaus suolaa
1 kananmunan valkuainen
Valmistus
Yli 60 min
- Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kivennäisvesi ja sekoita hyvin.
- Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti sekoittaen.
- Leikkaa silakkafileet pituussuunnassa kahteen osaan. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla.
- Kasta fileet tempurataikinaan ja pyörittele sen jälkeen vielä pankojauhoissa kauttaaltaan.
- Friteeraa 170-asteisessa rypsiöljyssä kullanruskeaksi.
- Tarjoa chili-piparjuurimajoneesin kanssa.
Lähde. https://www.k-ruoka.fi/reseptit |